Back to Blog
inghetata ploiesti

Deliciul răcoritor de vară: gelato!

Când vine vorba de înghețată, există un sortiment care se evidențiază prin textura sa fină, aromele autentice și originile sale italiene. Da, vorbim despre gelato. Gelato este o adevărată încântare pentru papilele gustative și un simbol al bucătăriei italiene.

Gelato, un delicios sortiment de înghețată de proveniență italiană, are o istorie bogată ce datează de sute de ani. Termenul “gelato” provine din cuvântul italian pentru “înghețată” și a devenit un simbol al culturii și gastronomiei italiene.

Deși nu există o dată exactă a inventării gelato-ului, există dovezi care atestă existența sa încă din timpul Imperiului Roman. Romanii antici ar fi obținut deserturi răcoritoare, asemănătoare cu gelato-ul, prin amestecarea zăpezii de la munte cu fructe, miere și alte arome.

O călătorie în istoria gelato-ului

Cu toate acestea, se crede că gelato-ul, așa cum îl cunoaștem astăzi, a fost rafinat în perioada Renașterii italiene, în special în timpul domniei familiei Medici din Florența. În acea perioadă, gelato-ul a devenit popular printre aristocrați și nobili, iar metodele de producție au fost îmbunătățite și rafinate.

Un moment semnificativ în evoluția gelato-ului a avut loc în secolul al XVI-lea. Alchimistul florentin Ruggeri inventat o metodă de răcire a amestecului de ingrediente cu ajutorul sării și zăpezii. Această descoperire a permis producția gelato-ului în cantități mai mari și a dus la dezvoltarea diferitelor arome și texturi.

De-a lungul secolelor, gelato-ul a rămas o specialitate italiană iubită, cu tehnici și rețete transmise din generație în generație. În prezent, gelato-ul continuă să fie apreciat în întreaga lume pentru textura sa mai fină și cremoasă. Produs care nu sufera comparație cu înghețata obișnuită.

Gelato vs. înghețată: Ce face gelato-ul atât de special?

gelato ploiestiGelato-ul și înghețata sunt două sortimente delicioase de desert, dar există diferențe semnificative între ele. Iată ce face gelato-ul atât de special:

  • Textură: Gelato-ul se remarcă prin textura sa unică și catifelată. Este mai dens și mai cremos decât înghețata, datorită unei proporții mai mici de grăsime și aer introdus în timpul procesului de producție. Acest aspect conferă gelato-ului o consistență mai puțin geroasă și mai plăcută în gură.
  • Temperatura de servire: Gelato-ul este servit la o temperatură mai ridicată decât înghețata, de obicei la aproximativ -12°C, spre deosebire de -18°C la care se servește înghețata. Datorită acestei temperaturi mai ridicate, gelato-ul se topește mai încet, permițând astfel gusturilor să se dezvolte și să fie mai bine percepute de papilele gustative.
  • Conținut de aer: Înghețata este încorporată cu mai mult aer în timpul procesului de fabricație, ceea ce duce la creșterea volumului și la o consistență mai pufoasă. Pe de altă parte, gelato-ul este preparat cu o cantitate mai mică de aer, ceea ce îi conferă o consistență mai densă și mai bogată.
  • Cantitate de grăsime: Gelato-ul conține în general mai puțină grăsime decât înghețata. În timp ce înghețata are de obicei un conținut de grăsime de aproximativ 14-18%, gelato-ul conține între 4-8% grăsime. Acest lucru face ca gelato-ul să fie o opțiune mai ușoară și mai sănătoasă.
  • Intensitatea aromelor: Gelato-ul este renumit pentru aromele sale intense și autentice. Datorită consistenței sale mai dense și a procesului de producție mai puțin invaziv, gelato-ul păstrează mai bine aromele naturale ale ingredientelor utilizate. Fie că este vorba de fructe proaspete, ciocolată fină sau alte ingrediente aromate, gelato-ul oferă o explozie de gusturi autentice.

Terasa cu arome italiene autentice

inghetata ploiestiHaideți să descoperim un loc special unde gelato-ul se îmbină armonios cu atmosfera relaxată și cu peisajele încântătoare ale Ploieștiului: Terasa Berbec.

Meniul de gelato oferit pe Terasa Berbec este se remarcă prin gelato-uri autentice, preparate cu măiestrie în stilul tradițional italian.

Ingrediente proaspete și de cea mai bună calitate se îmbină în arome irezistibile, ce promit să-ți satisfacă cele mai pretențioase gusturi. Indiferent dacă optezi pentru clasicii vanilie și ciocolată sau pentru combinații inedite și inovatoare, vei fi răsfățat cu gusturi autentice și texturi catifelate.

Experiența gustativă: Deliciul răcoritor de vară

Vara este anotimpul perfect pentru a te bucura de deliciul răcoritor al gelato-ului pe terasa din Ploiești. Odată ce pasul în acest colț al paradisului gustativ, vei fi transportat într-o călătorie a simțurilor care îți va încânta papilele gustative și îți va aduce amintiri ale verilor din copilărie.

Odată ce te așezi la masa ta preferată, vei fi întâmpinat de o gamă diversificată de arome și combinații unice. Acestea sunt pregătite cu pasiune și măiestrie de către experții în gelato. Fie că ești un fan al aromelor clasice sau îți place să explorezi aromele inedite, vei găsi cu siguranță ceva pe gustul tău.

Odată ce ai ales aromele dorite, vei fi răsfățat cu o porție generoasă de gelato, servită într-o cupă. În momentul în care vei introduce prima lingură în gură, vei fi cucerit de textura fină și catifelată care se topește ușor pe limbă, lăsându-ți o senzație de răcorire și satisfacție absolută. Fiecare înghițitură îți va oferi o explozie de arome autentice, iar combinația perfect echilibrată de ingrediente te va încânta cu fiecare gust.

Gelato: gustul care opreste timpul

gelatoPe măsură ce savurezi gelato-ul însoțit de briza plăcută și priveliștea încântătoare, timpul va părea să se oprească. Vei simți cum toate grijile și stresul zilnic se topesc, iar bucuria și fericirea îți umplu sufletul. Fie că te afli într-o întâlnire romantică, într-o plimbare cu prietenii sau pur și simplu te răsfeți pe cont propriu, experiența gustativă oferită de gelato-ul de pe terasa din Ploiești va fi una memorabilă.

Deci, dacă vrei să te răcorești și să te bucuri de o experiență gustativă unică în timpul verii, nu ezita să vizitezi Terasa Berbec.  Aici gelato-ul autentic și atmosfera relaxată se combină pentru a crea o oază răcoritoare în mijlocul orașului. Tot aici vei găsi îmbinarea perfectă între deliciul răcoritor de vară și bucuria de a petrece timp de calitate alături de cei dragi.

Terasa Berbec din Ploiești este o locație populară și apreciată pentru organizarea evenimentelor în aer liber. Aici se oferă o ambianță plăcută, un decor rustic și autentic, un meniu gustos, muzică live și un serviciu de înaltă calitate. Este o alegere potrivită pentru cei care doresc să organizeze evenimente memorabile într-un cadru frumos și relaxant, cu priveliști panoramice asupra orașului Ploiești.

Dacă doriți organizați un eveniment privat sau corporate pe Terasa Berbec putem discuta mai pe larg pe WhatsApp sau completând formuarul de jos și vom contacta cu mare drag.

Share this post

Back to Blog
De la 100lei
×